Skibriller til briller / OTG goggles

Home » Skibriller til briller / OTG goggles

4 skibriller til briller – noget for alle

Som brillebruger og skiløber eller snowboarder kender du sikkert følelsen af et par skibriller, der presser sig ind på dine briller. Det kan være virkelig irriterende, og derfor har producenterne af skibriller selvfølgelig en løsning. De laver nemlig skibriller til briller eller OTG goggles, som de også hedder. Med dem kan du have både dine briller og skibriller på uden en trykkende fornemmelse.

Herunder finder du fire forskellige goggles der er meget forskellige på både pris og kvalitet. Der findes også mange andre goggles der er velegnet til briller, end dem du ser her, men jeg har prøvet at vælge fire forskellige ud, så der er noget for dig der stort set aldrig tager på ski, til dig der ofte er afsted. 

Facebook
Twitter
YouTube
Raptor OTG-skigoggle

Nr. 4 – Demon Raptor OTG

Til dig der sjældent får bjergluften i kinderne, vil denne Demon Raptor passe perfekt til dig. Til en pris fra kun 549 kr. får du dine behov fint dækket. Der er plads til dine briller, den yder en fornuftig komfort samt ventilation, du får dobbelte linse og andre features du finder i top brands. Et væsentligt minus er dog, at du ikke får muligheden for af udskifte linsen. Sammenlignerne du den med nogle af de nedestående, vil du måde kunne se og mærke forskellene. Til prisen en fornuftigt køb!

Køb Raptor D1 her 

Skibriller til briller D1

Nr. 3 – Dragon D1 OTG

Nu begynder du at mærke kvaliteten ved et par lækre goggles og her får du endda en BONUS linse med i købet. Det giver dig den fantastiske fordel af, at udskifte linsen ved ændringer i vejret. Dragon D1 er udstyret med nogle af de lækre features som et afsluttende lag mikrofiber på framen, der også er svar absorberende. God ventilation og anti-dug belægning, så gogglen ikke dugger, gode justeringsmuligheder og mange andre lækre detaljer. Dragon D1 OTG skigoggle findes til den lille sum, fra 699 kr og er virkelig en overvejelse værd, frem for ovenstående. Er du som mange blevet forelske i D1 så tag også et kig på D3, der har en sfærisk linse og derved mere plads til dine briller.

Køb Dragon D1 her 

D3 fra Dragon - OTG

Nr. 2 – Dragon D3 OTG

Er du til et lækkert og sofistikeret design, er der ingen tvivl om, at D3 kommer i spil i din beslutningsproces. Godt nok bevæger vi os også et trin op af pris-stigen, men du får altså en skibrille hvor der er proppet lækre features ind i. Priserne starter fra 1.099 kr. alt afhængig hvilken linse du vælger. Gør dig den bjørnetjeneste af anskaf dig en med Lumalens, der renser ud i farverne og efterlader de klare kontraster. D3 kommer med den sfæriske linse og levere altså en super optik, der gør, at du ikke skal bekymre dig om forvrængninger. Framen er udformet således at den bedrager til en god periferi. Ellers får du tre lag skum, rids og dugfri linse samt godt muligheder for indstillinger, så den slutter tæt. Er du afsted hvert eller hvert andet år, denne skibrille for dig.

Køb Dragon D3 her 

Til-briller-OTG-Canopy

Nr. 1 – Oakley Canopy

Dette er en rigtig eftertragtet model. Det er en af de goggles du kan have på i uendelige mange, timer uden du føler nogle gener. Så er det også en model Oakley bliver ved med at udvikle på hvilket gør den til en rigtig lækker sag.
Du få mulighed for at udskifte linsen, hvis vejret skifter. Du få en goggle har gode åbninger til et ventilationsgennemstrømning, blød frame der er afsluttet med en super blød skum og så skal du altså købe den med en Prizm linse. Det er en af de bedste linser på markedet, der virkelig er optimeret til vejrforholdene. Prisen fra kun 1,399 kr. Hvis du vil se mere til denne lækre skibrille til briller, kan du se et review af Canopy her.

Køb OTG Canopy her 

 

Hvorfor vælge skibriller til briller?

Vælger du bare et par almindelige skibriller, når du bruger briller, vil du opleve, at dine briller bliver presset ind på din ansigt. Det kan også være, at brillerne kommer til at sidde skævt, fordi der ikke er ordentlig plads indeni skibrillen. Det undgår du ved at vælge et par skibriller til briller.

De er nemlig designet til at have plads til et par briller under skibrillen. Det betyder, at der er både mere plads til selve brillen, og der er også taget højde for, at der skal være plads til brillestængerne. I skummet omkring øjnene og hovedet er der skåret ud til et par brillestænger. Selve skibrillen er også lidt bredere end de almindelige skibriller.

Hedder det ”skibriller til briller” eller OTG goggles?

OTG goggles står for ”over the glasses” goggles, og det er den korrekte benævnelse i branchen. I Danmark har vi oversat det til skibriller til briller, så de to ting er det samme. Det er dog vigtigt at huske på, at det hedder OTG goggles, når du er på jagt efter et par. Producenterne skriver nemlig forkortelsen ”OTG”, når det er skibriller til brillebrugere.

Køb dine skibriller til briller her!

Ingen kompromiser med et par skibriller til briller

Det er vigtigt at understrege, at du på ingen måde får et dårligere produkt ved at vælge et par skibriller til briller fremfor et par almindelige skibriller. Kvaliteten i et par OTG goggles er ligeså høj som de almindelige briller.

Du har stadig mulighed for at vælge mellem forskellige typer af linser i skibrillen, så du får de bedste linser til vejrforholdet. Skibriller til briller kan også bruges over hjelm, og de tilpasses i stroppen på samme måde, som man kender fra almindelige skibriller.

Derudover har skibriller til briller et effektivt anti-dug-system, så hverken dine briller eller skibriller dugger undervejs. Anti-dug-systemet er noget af det vigtigste i denne form for skibriller, fordi der er to lag glas (skibrillens og dine egne brillers glas), som kan blive duggede. Derfor har producenterne lagt så meget ventilation ind i brillen gennem skummet, og det skulle gerne gøre, at du får fuldt udsyn uden dug.

 

Find de rette skibriller til briller:

Ligesom at finde et par almindelige skibriller kan det være svært at vælge de rette skibriller til briller. Husk at når du skal finde et par skibriller til briller, skal der stå ”OTG”, som er forkortelsen for ”over the glasses”. Så ved du, at du kan have dine briller under skibrillen.

Hvilket fit du skal gå efter afhænger af dit hovedets størrelse, og her er nogle retningslinjer, du kan gå efter:

 

 • Mænd

Som mand skal du nok holde øje med de lidt større skibriller. Det vil sige enten large fit eller medium fit afhængigt af dit hoveds størrelse. Det er indenfor denne kategori, der er flest briller at vælge mellem.

 

 • Kvinder

Skibriller til kvinder skal som regel være mindre end mænds, og derfor skal du vælge et par, der har enten medium eller small fit. I takt med at efterspørgslen stiger, kommer der flere af denne størrelse skibriller til briller, selvom det mest har været de store størrelser, man har kunne få.

 

 • Børn

Som barn kan det være særligt rart at have et par skibriller til briller, fordi børn som oftest ikke kan eller må bruge kontaktlinser. Markedet er stadig i det små, men led efter small eller small adult fit, og så skal der nok være et par, som passer.

 

Husk at prøve dem på!

Selvom OTG goggles passer over de fleste briller, så kan der være enkelte undtagelser. I takt med at moderne briller er blevet større, er det blevet sværere at få plads til dem selv med et par skibriller til briller. Derfor er det vigtigt, at du prøver brillerne på enten inden du køber, eller efter du har fået dem hjem fra nettet.

2 Comments
 1. Torsta 25. november 2016 at 17:29

  Tak for denne vejledning. Jeg er i øjeblikket på udkig efter de rigtige briller til snowboarding turen hidtil denne ene er på liste Oakley FLIGHT DECK XM

  Hvad tror du?

  Tak og hilsen

  • Lasse Andersen 28. november 2016 at 18:58

   Hej Torsta og tak for dit spørgsmål.

   Du kan se mere til detaljerne ved Oakley Flight Deck her: http://snowgear.dk/oakley-flight-deck/
   Med hensyn til dit spørgsmål, så er jeg overbevist om, at du får stor fornøjelse af modellen. En lækker model, der giver et godt overblik og med mulighed for at skifte linsen. Personligt synes jeg, at det er en super flot skibrille som også er velegnet til briller. Vær opmærksom på, at XM udgaven som du spørger til, er en lidt smallere udgave end “storebroren” Oakley Flight Deck.

   Håber det kunne hjælpe dig – god tur..

Leave a Comment