Billige skibriller eller goggles

Home » Blog » Goggles » Billige skibriller eller goggles

Billige skibriller er ikke nødvendigvis en dårlig investeringer for dig. Det handler om det formal du skal anvende skibrillerne til. Er du ekspert, skal du ikke vælge det du vil definer som “billige skibriller”. Du her skal du vælge nogen der passer til dit formal og de udfordringer du møder på din vej ned af bjerget.

Er du derimod nybegynder eller uerfaren, kan det vise sig at være en rigtig fin investering for dig at vælge skibriller som nødvendigvis ikke er de dyreste, men som alligevel lever op til det formal. Du skal dog blot være opmærksom på, at du giver afkald på nogle af de funktioner som giver dig en god oplevelse, hvis du under din skiferie skal op på de lidt mere udfordrende pister at stå.

Dit valg er vigtigt for oplevelsen

At vælge de rigtige skibriller er både vigtigt for din og andres sikkerhed på pisten. Er du nået til toppen af bjerget og vejret skifter, kan billige skibriller af dårlig kvalitet være med til at forringe dit udsyn og sløre kontrasterne af pisten. Det giver både en dårlig oplevelse og øger også risikoen for styrt.

Der findes ikke noget bedre end at stå på toppen i højt solskin og se ned af bjerget. Men solens stråler er farlige og refleksionerne fra sneen kan gøre dig sneblind. Giver de ikke den rette beskyttelse af øjnene, kan det medføre hovedpine og på sigt sneblindhed, der er en forbrænding af hornhinden.

Yderligere beskytter et par skibriller godt mod trækluft, så øjnene ikke løber i vand samt mod diverse genstande og sne, du må få i hovedet.

Billige skibriller eller skibriller på tilbud?

Gode skibriller er med til at sikre dig en meget bedre og sjovere skioplevelse. Kig derfor efter et godt tilbud og få et par af en god kvalitet i stedet for at købe de billigste.

Husk også at kigge på egenskaberne. Her er et par områder, du bør have med i overvejelserne.

  • Kig efter en skibriller/goggles med flere lag skumbelægning. Skummet holder dig varm og er ofte afsluttet med en blød fleece-skum der er allergivenlig.
  • Skibrillerne skal passe til din hovedform, så det sikres, at de ikke falder af på vej ned af bjerget. Du kan eventuelt sikre dig, at der er silikone på indvendig side af stroppen.
  • Vær opmærksom på, at dine skibriller har et ultraviolet filter. Køb aldrig et par uden UV-filter. Er du usikker, så kig efter CE-mærket, der sikrer at brillerne har et UV-filter og beskytte med både A, B og C filter.
  • Undersøg om det er med 1- eller 2-lags glas/linse. Opbygning af 2-lag forhindrer dug efter samme princip som en termorude. Billige skibriller har ofte 1-lags glas og dugger ofte til på grund af, at varme og kulde mødes og danner kondens. Du skal derfor sikre, at der er en god ventilation, eller glasset har en anti-fog belægning.
  • Valget af glas eller linse er ofte her, hvor det bliver svært for mange og det forkerte valg kan give en dårlig oplevelse. Det vil være en stor fordel, hvis glasset kan udskiftes, så det kan korrigeres efter vejr og vind. Goggles fra Dragon er ofte med en ekstra linse i kø.Linser til formålet
    vælg linser der dækker dit formål. I mange af de billigere skibriller har du ikke mulighed for at skifte linsen som vejret skifter. Kig derfor efter skibriller hvor linsen kan skiftes:

Når solen står højt, er det vigitgt at du har en lines I din skibrille I de mørkere farver, for at blokere for solens skarpe stråler, eller du har mulighed for at vælge en med spejllinser.

Dette er nok den lines du finder I de fleste billige goggles, hvor, man ikke har muligheden for at udskifte linsen. Allroundlinser egner sig flere forskellige vejrforhold. Dog kan du som så meget andet ikke få bade I pose og sæk, og med denne type, går du altså en smule på kompromis. Men hvad er dit formål?.

Der findes linser til alt og også til tåge og snevejr. Linserne kommer ofte I de lysere farver som gul, rosa og blå . Linserne er perfekte på de dage hvor der er begrænset med lys og ved dårlig sigtbarhed,

  • Skal du stå med dine almindelige briller under dine skibriller, skal du finde skibriller/goggles med betegnelsen OTG, der har den ekstra indvendige plads, du har behov for til brillerne.
  • Udseende er også et vigtigt punkt at have på Selvfølgelig skal du vælge dem, du finder smarte, men punkterne 1-6 bør du sikre dig, inden du køber skibrillerne.
  • Dine nye skibriller/goggles skal også kunne være der, når du tager hjelmen på. Skaber det gener, er tendensen tit, at én af tingene får lov at blive hjemme på hylden.

Vedligeholdelse af dine billige skibriller

Som alt andet giver en god vedligeholdelse en længere levetid og det samme gælder for skibriller. Dugger brillerne eller har du fået sne i dem, så tør dem ikke i din bluse, jakke eller hvad du lige har ved hånden. Glasset bliver nemlig let ridset og selv små ridser kan være til stor irritation på vej ned ad bjerget. Brug forsigtigt en speciel klud eller lad dem tørre normalt. Lægger du brillerne i nærheden af høje temperaturer, på en radiator eller lignende, kan dette stresse skibrillerne og medføre skade. Medbring altid ekstra linser eller skibrillen selv, i en åndbar stofpose eller i et fast etui.

Billige skibriller er ikke altGør dig  overvejelser inden du anskaffer alt billige skibriller

For at synliggøre for dig hvad jeg mener med ikke at anskaffe dig alt for billige skibriller, så se dette simple regnestykke (godt nok et tilbud fra vinteren 2015)

Skiferie 17.619 kr.

1 spædbarn – gratis
1 barn                                                                                                                         3.000,00 kr.
5 voksne pris pr pers.                                                                                              4.873,00 kr.
Pistekort 7 dage pr. person                                                                                    1.327,00 kr.
Transport udgifter til bil – Km tur / retur: 1060
Peugeot 407 SW – 20 km/l á 9 kr. pr. liter diesel (pr. voksen):                              95,40 kr.

Pris pr. voksen 4873 + 1327 + 95,4                                                                       6.295,40 kr.

Det kan helt sikkert gøres billigere, men også blive dyrere, da prisen ikke inkluderer skileje, skitøj eller andet udstyr, du har behov for.

Pointen med regnestykket, er at synliggøre, hvor lidt prisen på et par skibriller – som du skal opleve 40-50% af ferien igennem – udgør af dine samlede omkostninger. Derfor er det også vigtigt, at du kender forskellen på godt og skidt, for at få et par billige skibriller af god kvalitet. At finde det rigtige par kan være lidt af en jungle, men for blot 500 kr. kan du få et par gode skibriller. Så afrundet udgør et par skibriller til 500 kr. kun 8% af omkostningerne pr. person og afhængig af fordelingen af omkostningerne (500 / 6295,4)*100.

Du får derfor her et par gode råd til, hvad du skal kigge efter, så du får et par gode skibriller til en billig pris.

Leave a Comment