Oakley Airbrake – også som XL

Home » Oakley Airbrake – også som XL

Detaljerne ved Airbrake:

 • Passer bedst medium/large ansigtet
 • Switchlock teknologi
 • Fleksibel 0-Matter frame med exoskeleton
 • Framen er belagt med 3 lag skum
 • Tilpasser sig godt både med og uden hjelm
 • Sfæriske linser
 • Altid 2 linser med i købet
 • God og solid transporttaske
 • Dobbelt ventileret linse
 • F3 antidug belægning
 • 100% UV-beskyttelse med plutonite filter
 • Fås med Prizm linsen
 • Kan fås som standard, asian fit og i XL udgaven
 • Airbrake er ikke OTG venlige dog med brilleindsats.

Update af den nyeste model og XL modellen

Jeg ved ikke hvordan du har det, men jeg er fuldstændig solgt! Airbrake har fået et løft og det er slet ikke til den dårlige side, hvis du spørger mig. Med det nye design og også fuldt et par andre updates og det vil jeg dykke lidt mere ned i her. Den største er dog nok at, modellen er kommet i en L/XL model nemlig Airbrake XL – Sjovt nok. Så har du et større hoved, slipper du nu for at klemme dig ned den orginale, der godt kunne virke lidt for lille, når den kom på. Nok skulle man tro at Airbrake XL ikke ville passe dig der normalt skulle have en small/medium model, men det gør den altså. Den kan virke dominerende, men har du et blødt hjerte for oversized looket then go for it!
Men hvad er der ellers sket siden sidst. Jo, i designet, har Oakley formået af gemme deres outrigger system meget pænere ind i selve designet, så de ikke er så tydelige som på den ældre model. Praktisk har det ikke det store at sige, men det løfter designet en helt del, hvis du spørger mig. En af de andre store opdateringer, er, at der er arbejdet med peferien. Her topper Flight deck uden tvivl. Men Airbreak og XL modellen har fået en større linse og sammen med den smalle frame, er det altså super.

Se lige hvilken forskel der er efter opdateringen.

Før opdateringen

oakley airbrake shaun white

Efter opdateringen

oakley-airbrake-xl

Beskrivelse af topmodellen Airbrake

Airbrake er en af de goggles, der ligger i toppen blandt det brede udvalg af goggles, du finder fra Oakley og løser let og hurtigt en udfordring mange står overfor. På toppen af bjerget kan vejret hurtigt skifte og du har derfor brug for at kunne skifte linsen, så dit udsyn passer til forholdene. Med Oakley Airbrake bliver du hurtig verdensmester på dette område. Det er nemlig uhyre let at skifte til den medfølgende linse, selv når du er pakket ind i udstyret.

Der findes mange forskellige udgaver, men hvad kan du egentlig finde, når du vælger at købe Airbrake modellen. Der er flere gengangere og dem vil du kunne læse mere om her. En af de første gengangere er prisen. Fordi det er en af Oakley´s topmodeller, følger prisen også med op. Et prisniveau der gør, at mange vælger en anden model, men glem prisen et øjeblik og læs følgende udtalelse fra en bruger:

 

 ”You probably won’t find a better goggle for the price” – Rex fra Seattle. 

En udtalelse der meget kort og præcist beskriver, hvilken høj kvalitet Oakley Airbrake er af og husk så også, at du får en ekstra linse med i prisen, samt en transporttaske.

 

Designet af Oakley Airbrake

Oakley har formået at lavet en utrolig flot goggle. Du får ikke det her store oversized look, som mange efterspørger, grundet en synlig frame. Alligevel gør den markante ramme, at denne goggle bliver markant. En flot goggle du kan finde i flere forskellige farvekombinationer, der passer til et medium/large ansigt og både findes i standard og Asian fit.

 

En stærk frame

Oakley Airbrake er udviklet med exoskeleton til framen, der er en god forstærkelse af den ellers stærke O matter frame i fleksibelt materiale. Du er derfor godt beskyttet i tilfælde af styrt. Ydermere er exoskeleton med til at formindske forvrængningerne og dermed give et bedre udsyn.
Framen tilpasser sig godt din ansigtsform og trykker ikke unødigt over næseryggen. Unødig luft lukkes ude og med hele tre lag skum køber du en høj komfort og slipper for det røde aftryk, når du fjerner den fra ansigtet.
En af ulemperne ved Oakley er, at de ikke egner som OTG. Efterhånden en af de eneste ting, som denne model mangler.

 

Airbrake er hjelmkompatible

Ligesom de andre goggles fra brandet er Oakley Airbrake også kompatible med de fleste hjelme. Stroppen kan let indstilles, den er god bred og belagt med silikone på indvendig side, så den bliver siddende. Goggles der kommer med Oakley´s såkaldte udskiftelige Outrigger, der giver et bedre og mere jævnt fordelt tryk henover ansigtet.

 

God ventilation

Framen er ventileret 360 grader rundt og giver derfor en god og jævn ventilation mod dug. At modellen er ventileret hele vejen rundt gør, at ventilationen ikke blokeres, som man risikere med goggles kun med ventilation i toppen, når hjelm samtidig anvendes.
Udover en god frame ventilation er de dobbelte linser med plutonite, dobbelt ventilation og belagt med Oakley´s F3 anti-dug belægning. Dug bliver derfor historik og plutonite giver en 100% uv-beskyttelse.

oakley-airbrake-linseskift

Du får også switchlock

Det er på denne teknologi, at modellen har fået så meget omtale og er blevet så populær hos mange. Det tager nemlig ikke meget mere end 10 sekunder at skifte til den linse, som medfølger. Du har blot din ekstra linse med i lommen og når vejret skifter frem og tilbage, kan du hurtigt være klar. Switchlock er uhyre let at anvende. Låsen løsnes, linsen skubbes ud, den nye sættes i, du låser linsen fast igen og du er igen klar.

 

Linserne i Oakley Airbrake

Det er på dette område Oakley Airbrake ændrer sig. Da vejret hurtigt kan skifte skal linsen passe til de enkelte forhold. Med Airbrake er du allerede rigtig godt stillet, da du som tidligere nævnt får to linser med i prisen. Linserne er ofte fordelt, så de passer til to vidt forskellige forhold, og du er derfor allerede her et skridt foran mange og det bliver ikke lettere at udskifte linsen.
Udover alle de lækre egenskaber du allerede har læst, får du en goggel med sfærisk linse. Linsen følger øjets udformning og giver et bedre udsyn.
Det kan være svært her at give dig det nøjagtige svar på, hvilke linser du får med din Oakley Airbrake. Vælger du Shaun White signaturen modellen, kan du få en Black Iridium og en H.I. Persimmon med et VTL på henholdsvis 14% og 63% med i købet og er derved sikret en linse, når det er godt vejr og dårligt vejr.
Springer du med på toget indenfor udviklingen, skal du klart vælge en Oakley Airbrake med en prizm linse. Prøv lige at se forskellen..

OBS! Gør ikke dine linser rene i diverse rensemidler da det vil ødelægge antidug belægningen. Gør dem i stedet ren med en mikrofiberklud eller ånd på dem, hvis de har brug for lidt ekstra kærlighed.

oakley-prizm-linse-teknologi

2 Comments
 1. Kenneth 10. januar 2017 at 13:51

  Hej Lasse,

  Har du nogle tips til en brillebærer som overvejer Airbrake XL med indsats til brilleglas? Har snakket med et par optikere men har endnu ikke fundet nogen der har erfaring med det, og jeg vil helst ikke være ‘prøveklud’ 🙂

  • Lasse Andersen 10. januar 2017 at 21:32

   Hej Kenneth

   Jeg kan nu godt forstå, at du ikke ønsker at være prøvklud, når det kommer til den investering. Jeg kender dog ikke til optikkere der har erfaring med indsatsen til Airbrake, desværre. Finder du en der har, eller får en en god erfaring, så hører jeg gerne.
   Finder du ikke en løsning, er der altid Oakley Flight Deck der er OTG venlige. Her kan du fint have dine briller under. Håber du finder en god løsning.

Leave a Comment