Prizm linserne – En enestående teknologi

Home » Blog » Linser » Prizm linserne – En enestående teknologi

Prizm linserEn lang, hård og sej kamp har det været, men nu er Oakley endelig nået i mål. Efter mere end 15 års arbejde med test og teknologiske udfordringer, er de nu landet på månen med udviklingen af deres PRIZM linser.
Det hele startede ud med et mål om at hjælpe atleter med de visuelle udfordringer de havde med de usynlige kontraster og heldigvis får vi forbruger også glæde af krone på værket, PRIZM!

Hvorfor du skal vælge denne type?

Traditionelle ”old-school” linser virker ved at dæmpe alle farver og lys lige hvilket gør at kontrasterne kan være svære at se. Men med forståelse for de forskellige forhold samt hvordan hjernen og øjet opfanger lys og farver, har man være i stand til at skrue op for de ”gode” farver og ned for de ”dårlige”.
Du kender nok til situationen hvor du kommer fra et mørkt rum og går ud i lys. Dine øjne trækker sig sammen og i lidt tid, kan det være svært at se. Sådan er det også med de mere traditionelle linser, men ikke med prizm. Med den nye forståelse for forhold og farver ændre lysmængden der rammer øjet ikke nær så meget som tidligere linser og den forståelse gør, at du hurtigere vil blive opmærksom på forholdene som du skal tilpasse dig. Der er hvis kun en ting at konkludere, at Oakley prizm linserne virkelig har sat barrieren højt, for hvad der er muligt med linser til goggles!

Ok det lyder meget godt, men hvilken linse skal jeg vælge?

 

Oakley PRIZM linserne

”I can see clearly now the rain is gone”. Yep sangen er god, men nu er det altså linserne vi skal snakke om, med clearly må være et gennem gående nøgleord for hvad linserne kan præstere. Men udover at se meget bedre, er flere fordele ved disse Oakley linser. Nu behøver du ikke skifte linse nær nå meget, hvis forholdene skifter som med de tidligere linser. Men der er alligevel lidt forskel og dem springer vi ned i herunder.

Køb din PRIZM her

 

PRIZM Black IridiumBlack Iridium

En linse der egner sig super godt til en blå himmel med høj sol og et lavt VLT på omkring de 10%. Der kommer altså en lille smule lys igennem linsen, hvilket gør den til en rigtig Bluebird day linse. Men den vil overraske dig, selv i overskyet vejr. Kontrasterne bliver altså fremhævet betydeligt også selvom den har det lave VLT. Black Iridium har et mere konservative farve end Jade eller Sapphire der er mere fremtrædende. Primært vælger du denne model til høj sol, men kan også anvendes under andre forhold!

 

High Pink PRIZM High Pink

På nuværende tidspunkt er high pink den af linserne der giver dig den største kontrast og den egner sig rigtig godt til de dag hvor det er snevejr. Lad ikke en lyserøde farve snyde dig. Det er en helt fantastisk linse med et VLT på 35 – 40%, som bør være en fast del at dit skiudstyr.

 

 

Prizm RosePRIZM Rose

VLT på 25-28% men egner sig også godt til sne og overskyet vejr. Linsen er lidt mørkere end førnævnte og egner sig til de dage hvor det er overskyet/snevejr men hvor det bliver lidt lysere fra tid til anden, da solen kigger frem.

 

 

Sapphire , Torch og Jade Iridium

Hmmm hvorfor slår vi nu tre linser sammen? Fordi der er ingen grund til at du skal læse den samme tekst tre gange i streg. Og det vil altså sige at de tre modeller ligger så tæt på hinanden, at du ikke kan se den store forskel i forhold til kontraster og Visual light transmission. Hvor der virkelig er en forskel er udseendet og her er de tre modeller vidt forskellige fra hinanden.

Sapphire Iridium Jade Iridium Torch Iridium

 

OBS: Når du skal vælge linse, så være sikker på at du får den rigtige udgave. Der er nemlig to forskellige modeller inden for prizm. Oakley er kommet med et inferno system, som du blandt andet kan få Line Miner skibrillen. Linsen med inferno har et specielt anti-dug system og derfor skal du være sikker på du vælger den rigtige. Det er ikke til at se på udformningen, men er der en lille flamme ved siden af Prizm logoet, er det en inferno linse du har fat i. Hav lige øje for det, når du kigger.

Leave a Comment