Skibriller til briller / OTG goggles

Home » Skibriller til briller / OTG goggles

Skibriller til briller – noget for alleotg-goggles

Som brillebruger og skiløber eller snowboarder kender du sikkert følelsen af et par skibriller, der presser sig ind på dine briller. Det kan være virkelig irriterende, og derfor har producenterne af skibriller selvfølgelig en løsning. De laver nemlig skibriller til briller eller OTG goggles, som de også hedder. Med dem kan du have både dine briller og skibriller på uden en trykkende fornemmelse.

På linket findes flere forskellige goggles der er meget forskellige på både pris og kvalitet, så der er noget for alle. Der findes også mange andre goggles der er velegnet til briller, men til en start, har jeg prøvet at samle den information du behøver, inden du begiver dig ud i et køb!

Hvorfor vælge skibriller til briller?

Vælger du bare et par almindelige skibriller, når du bruger briller, vil du opleve, at dine briller bliver presset ind på din ansigt. Det kan også være, at brillerne kommer til at sidde skævt, fordi der ikke er ordentlig plads indeni skibrillen. Det undgår du ved at vælge et par skibriller til briller.

De er nemlig designet til at have plads til et par briller under skibrillen. Det betyder, at der er både mere plads til selve brillen, og der er også taget højde for, at der skal være plads til brillestængerne. I skummet omkring øjnene og hovedet er der skåret ud til et par brillestænger. Selve skibrillen er også lidt bredere end de almindelige skibriller.

Hedder det ”skibriller til briller” eller OTG goggles?

OTG goggles står for ”over the glasses” goggles, og det er den korrekte benævnelse i branchen. I Danmark har vi oversat det til skibriller til briller, så de to ting er det samme. Det er dog vigtigt at huske på, at det hedder OTG goggles, når du er på jagt efter et par. Producenterne skriver nemlig forkortelsen ”OTG”, når det er skibriller til brillebrugere.

Ingen kompromiser med et par skibriller til briller

Det er vigtigt at understrege, at du på ingen måde får et dårligere produkt ved at vælge et par skibriller til briller fremfor et par almindelige skibriller. Kvaliteten i et par OTG goggles er ligeså høj som de almindelige briller.

Du har stadig mulighed for at vælge mellem forskellige typer af linser i skibrillen, så du får de bedste linser til vejrforholdet. Skibriller til briller kan også bruges over hjelm, og de tilpasses i stroppen på samme måde, som man kender fra almindelige skibriller.

Derudover har skibriller til briller et effektivt anti-dug-system, så hverken dine briller eller skibriller dugger undervejs. Anti-dug-systemet er noget af det vigtigste i denne form for skibriller, fordi der er to lag glas (skibrillens og dine egne brillers glas), som kan blive duggede. Derfor har producenterne lagt så meget ventilation ind i brillen gennem skummet, og det skulle gerne gøre, at du får fuldt udsyn uden dug.

Find de rette skibriller til briller:

Ligesom at finde et par almindelige skibriller kan det være svært at vælge de rette skibriller til briller. Husk at når du skal finde et par skibriller til briller, skal der stå ”OTG”, som er forkortelsen for ”over the glasses”. Så ved du, at du kan have dine briller under skibrillen.

Hvilket fit du skal gå efter afhænger af dit hovedets størrelse, og her er nogle retningslinjer, du kan gå efter:

 • Mænd

Som mand skal du nok holde øje med de lidt større skibriller. Det vil sige enten large fit eller medium fit afhængigt af dit hoveds størrelse. Det er indenfor denne kategori, der er flest briller at vælge mellem.

 • Kvinder

Skibriller til kvinder skal som regel være mindre end mænds, og derfor skal du vælge et par, der har enten medium eller small fit. I takt med at efterspørgslen stiger, kommer der flere af denne størrelse skibriller til briller, selvom det mest har været de store størrelser, man har kunne få.

 • Børn

Som barn kan det være særligt rart at have et par skibriller til briller, fordi børn som oftest ikke kan eller må bruge kontaktlinser. Markedet er stadig i det små, men led efter small eller small adult fit, og så skal der nok være et par, som passer.

Husk at prøve dem på!

Selvom OTG goggles passer over de fleste briller, så kan der være enkelte undtagelser. I takt med at moderne briller er blevet større, er det blevet sværere at få plads til dem selv med et par skibriller til briller. Derfor er det vigtigt, at du prøver brillerne på enten inden du køber, eller efter du har fået dem hjem fra nettet.

4 Comments
 1. Torsta 25. november 2016 at 17:29

  Tak for denne vejledning. Jeg er i øjeblikket på udkig efter de rigtige briller til snowboarding turen hidtil denne ene er på liste Oakley FLIGHT DECK XM

  Hvad tror du?

  Tak og hilsen

  • Lasse Andersen 28. november 2016 at 18:58

   Hej Torsta og tak for dit spørgsmål.

   Du kan se mere til detaljerne ved Oakley Flight Deck her: https://snowgear.dk/oakley-flight-deck/
   Med hensyn til dit spørgsmål, så er jeg overbevist om, at du får stor fornøjelse af modellen. En lækker model, der giver et godt overblik og med mulighed for at skifte linsen. Personligt synes jeg, at det er en super flot skibrille som også er velegnet til briller. Vær opmærksom på, at XM udgaven som du spørger til, er en lidt smallere udgave end “storebroren” Oakley Flight Deck.

   Håber det kunne hjælpe dig – god tur..

 2. Danna 7. januar 2020 at 13:26

  Hejsa.
  Jeg vil prøve at tage på ski for første gang med min søn på 7 som bruger briller ( -7,5) – han har et meget lille hovede. Hvilke ski-briller vil i anbefale ?

  • Lasse Andersen 7. januar 2020 at 21:48

   Hej Danna,
   og tak for dit spørgsmål!

   Sikke da en helt fantastisk idé du har fået dig..
   Cairn har lavet nogle fornuftigt skibriller til børn, der også passer til briller, til en også fornuftig pris. Du har se flere af skibrillerne fra dette brand her

Leave a Comment